Arbeta som bloggare och tjäna pengar på din blogg!

Internet har förändrat våra liv, idag kan vem som helst starta en blogg och påverka sin omgivning. Vad allt fler nu upptäcker är att det faktiskt är relativt enkelt att tjäna pengar på sin blogg. En anledning till varför möjligheterna att tjäna pengar på blogg och hemsidor är så stora är just de faktum att man med mycket enkla medel kan nå ut till tusentals personer i Sverige och övriga världen.

Försörj dig på din blogg

Vem som helst tjäna pengar på att blogga!

En felaktig föreställning som många bär med sig är att man redan behöver vara känd och driva en av Sveriges största bloggar för att tjäna pengar på internet, detta är ingalunda sant. Faktum är att vem som helst kan skaffa sig en gratis blogg eller hemsida och börja tjäna pengar efter en ganska kort tid. 

Att använda sig av gratis bloggar har vissa nackdelar och på längre sikt är det alltid att rekommendera att teckna ett webbhotell, det är dessutom ganska vanligt att webbhotellen har kraftigt nedsatta priser under det första avtals året. Om du redan har en sida är det möjligt att komma igång och tjäna pengar på din blogg.

Olika sätt att tjäna pengar på dina bloggar

Nedan finner du de tre bra och enkla vis att tjäna pengar och förändra din blogg till en inkomstmaskin.

Blogvertiser

Ett mycket enkelt och utmärkt sätt att dryga ut dina inkomster är att skriva kortare blogginlägg mot betalning. Blogvertiser är ett företag som kopplar samman dig och din blogg med företagare som är intresserade av att annonsera på privatpersoners hemsidor. För varje inlägg får du mellan 50-300kr eller mer! Alla som har en blogg som är mer än 2 månader gammal och innehåller minst 15 inlägg är välkommna att bli en del av blogvertiser. 

Lön: Din intjänade kommission utbetals då det totala beloppet överstiger 300kr. Eftersom varje inlägg ger minst 50kr, är det ganska enkelt att snabbt komma igång och tjäna bra summor med hjälp av Blogvertiser. I takt med att din blogg växer till sig ännu mer kommer du även att tjäna mer per inlägg.

Arbeta som säljare

Ett annat spännande sätt att tjäna pengar på bloggen, är att marknadsföra olika företags produkter och tjänster genom så kallad affiliatemarknadsföring. Som affiliatemarknadsförare är din uppgift att locka dina kunder till att köpa en specifik vara eller tjänst. Om du lyckas och ett köp registeras betals du en procentuell alternativt fast provision. Vanligtvis får du omkring 6-15% i ersättning på den totala köpsumman. 

Flera stora och kända svenska butiker och företag erbjuder affiliate program, några exempel på uppdragsgivare är svenskaspel, british airways och telia för att bara nämna några. Att uppdragsgivarna, de företag vars produkter och tjänster du skall försöka "sälja", många gånger är välkända och väletablerade företag gör det lättare att lyckas som affiliate.

Några av de bästa affiliateprogrammen är: Double, Adrecord, Adtraction, Tradedoubler, Frossle, Adsettings.   

Lön: 6-15% på alla försäljningar ibland får du även betalat för att besökare klickar sig från din sida till företagets.

Marknadsföring med Adsense

Högst sannolikt har du redan blivit bekant med Googles eget annonseringsystem. När du söker efter något i Google dyker dessa annonser upp både i toppen och botten av sökresultatet samt i högerspalten. 

Vad du kanske inte känner till är att du som privatperson eller företagare kan upplåta annonsplats på dina hemsidor och därmed tjäna pengar på dessa annonser varje gång någon klickar på dem. Adsense är det i särklass populäraste annonseringsredskapet på internet och det är mycket enkelt att komma igång och tjäna pengar med.

Lön: Din lön för nuvarande månad utbetalas i slutet av den nästkommande månaden. Du kan välja att få dina inkomster utbetalda per check eller direkt till ditt bankkonto.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)